TwinFresh Comfo RB50 er en energieffektiv miniventilasjon vifte med varmegjenvinning og gode egenskaper for å redusere radon i boliger.
- Varmegjenvinningsmodus med inntil 88% varemgjenvinning.
- Har vist svært gode resultater på radonreduksjon i egne tester*.
- Svært lydsvak med kun 13dB på laveste viftehastighet (gir 36m3/t).
- Tilfører opptil 50m3 luft pr time (lydnivå på 23dB).
- Gir friskere luft inne.
- Fjerner dårlig lukt
- Fjerner fukt.
- Filtere og andre mekanismer beskytter mot utvendig støy.
- Luftfuktighetssensor.
- Lyssensor med automatisk nattsenking av hastigheten.
- Fjernkontroll.
- Strømforbruk på kun 4,50W til 7,00W avhengig av hastighet på viften.
- Rør på Ø150 mm innvendig (Ø157 utvendig).
- Veggtykkelse fra 12 cm med tilvalg av ytre hette type EH2.
- IP24
- 2,7 meter ledning med støpsel


Varmegjenvinning
Varmegjenvinning oppnås ved at varm inneluft blåser gjennom et keramisk element inne i rørdelen. Viften går i to sykluser - trekke luft ut av rommet, og tilføre frisk luft. Når varm inneluft trekkes ut, tar det keramisk elementet vare på varmeenergien. Viften snur etter ca 1 minutt, og tilfører luft til rommet. Den kalde uteluften blir varmet opp av varmeenergien som ligger lagret i det keramiske elementet. Etter ca ett minutt med tilførsel av luft, snur viften igjen og trekker luft ut. Og slik fortsetter det.Det er viktig at viften går i varmegjenvinningsmodus for at dette skal virke. Dersom viften er satt til kun å tilføre eller trekke ut luft, vil det ikke oppnås noe varmegjenvinning.


Montering
Viften kan monteres selv. Den kommer med støpsel slik at elektriker ikke er nødvendig. Røret har en diameter på 157 mm, og ofte passer den rett inn i veggen dere eksisterende klaffluke på 15x15 cm er montert. Dersom nytt hull på påkrevd, anbefales det å lage et hull på 170-180mm, så det er litt rom å arbeide på og en kan isolere godt rundt. Viften består av to deler - en veggplate som skrus på veggen og selve viftehuset med motor. Veggplaten har magnetkontakter som fester viftehuset til platen.


Gjennomføring i vegg
Røret i veggen er et teleskoprør med lendre 25-45 cm. Viften kan monteres i vegger ned til 12 cm tykkelse med en ytre hette av type EH2. Dersom du har tykkere vegger kan to teleskoprør skjøtes. Det holder til ca 80-85 cm tykke vegger.


Frontdeksel og dekorplate
Viftene kan fås med et stort utvalg frontdeksel. Frontdekselet på viftehuste er utskiftbart, slik at det er mulig å fra det ene til det andre etter at viften er montert. Dersom du bestiller et frondeksel med dekorplate, kan du klipse på deksler i metall for å gi et annet preg enn hvit plast. Dekslene har klips på siden, litt på samme måte som mange bilderammer har metallklips du bøyer inn på baksiden for å holde bildet og pappen mot glasset. Dekslene monteres og kan tas av/byttes uten bruk av verktøy eller å skade frontdekselet. De mest poppulære frontdekslene for tiden er ERGO serien som gir en moderne design og elegant utførelse.


Fjernkontroll
Fjernkontroll medfølger. Den virker best fra ca 1-3 meters avstand. Sensoren sitter på undersiden av viften.Det er viktig at begge bryterne på siden av viftehuset står i '0'-posisjon, ellers vil ikke fjernkontrollen virke i det hele tatt da de manuelle innstillingene overstyrer fjernkontrollen.Fjernkontrollen kreves for å bruke endel funksjoner på viften.


Utedel
Medfølger ikke som standard. Det finnes en rekke utedeler å velge mellom. Utedeler velger du i eget ønske og behov mot et pristillegg.


Filter
Viften kommer med 2 stk standard G3 filter i rørdelen, ett på hver side av det kjeramiske elemtet for å beskytte det mot støv og småkryp. Filteret kan vaskes i lunkent vann ved behov, men bør som alle filtre, byttes med jevne mellomrom. Det er mulig å sette inn et F7 finfilter (tilleggsutstyr) i tillegg for å rense finere støvpartikler i luften. Dette er anbefalt om du er plaget med mye støv fra vei, pollen, åker eller annet, samt om noen i boligen har astma eller allergi. Finfilteret kan ikke vaskes.


*) Radonreduksjon
Vi har i egen regi utført flere målinger hos kunder, og har fått bruke noe av disse som referanasecase.

Case 1:

 • Hybelleilighet i Holmenkollen, Oslo.
 • Ca 40 m2
 • 1 rom + bad.
 • Fra 2.300Bq/m3
 • til ca 50Bq/m3
 • Utstyr: 1 stk VENTS TwinFresh Comfo RA50 (forgjengeren til RB50).

 • Kommentar:
  Viften førte til raskt resultat som holdt seg nede.

Case 2:

 • Enebolig, Oppland
 • 80+80+40 m2 (kjeller, 1.etg, 2.etg)
 • Fra ca 1.200 Bq/m3
 • til ca 120 Bq/m3
 • Utstyr: 2 stk VENTS TwinFresh Comfo RB85

 • Kommentar:
  Viftene ble slått av og så på igjen etter noen dager. Dermed vises både økningstempo og reduksjonen viftene gir.
Vil du være referansekunde? Ta kontakt med oss.
Se også mer i vår lille informasjonsbrosjyre - Effektive radontitak du kan gjøre selv.


Hva trenger du?
Det er så mange faktorer som spiller inn at det omtrent er umulig å si noe konkret om hva som skal til.

I en normalt stor enebolig med ca 100m2 grunnflate, vil mange oppleve å komme godt i mål ved å skifte ut ca 100-150 m3 luft pr time i grunnetasjen, fordelt på rommene. Boligens beskaffenhet, radonnivå, tilsig av radon fra grunnen, naturlig og annen ventilasjon osv. vil ha stor innvirkning på resultatet. Likevel vil miniventilasjon med varmegjenvinning være et langt rimeligere tiltak enn et radonsug/radonbrønn, samtidig som en får alle de andre positive effektene som bedre inneluft og reduserte fyringsutgifter sammenlignet med passiv lufting med ventiler/åpne vinduer.

Skriv en vurdering

Note: HTML er ikke oversatt!
    Dårlig           Bra
Captcha

TwinFresh Comfo RB50

 • Leverandører Vents
 • Varenummer: TFC-RB50
 • Tilgjengelighet: 263
 • 4.290,00

 • Eks. Moms: 3.432,00

Tilgjenglige valg


Relaterte produkter

Rundt gitter i plast

Rundt gitter i plast

..

169,00 Eks. Moms: 135,20

Standardfilter G3

Standardfilter G3

..

199,00 Eks. Moms: 159,20

Finfilter F7 - Ø150 mm

Finfilter F7 - Ø150 mm

Finfilter klasse F7.Ø150 mm Passer til: TwinFresh Comfo RA50 TwinFresh Comfo RA85 TwinFresh C..

369,00 Eks. Moms: 295,20

Ytre hette type EH

Ytre hette type EH

Ytre hette i UV-beskyttet og pulverlakkert aluminium. Passer Twinfresh Comfo serien. Flere farger. ..

600,00 Eks. Moms: 480,00